De antwoorden op al jouw vragen F.A.Q.

Algemeen

Yes, you can. We have created an English translation of this FAQ. You can find the file on the download page.

Ravelijn bestaat uit 51 huurappartementen.

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar en na dat eerste jaar is de huurovereenkomst opzegbaar per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.
Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning met een moderne badkamer, keuken met kwalitatieve apparatuur en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Start met het inschrijven via de website om je interesse kenbaar maken. Zodra de verhuur start wordt je uitgenodigd om je inschrijfformulier compleet te maken en je voorkeuren op te geven. Je wordt automatisch door het inschrijfmodule geleid en zie je vanzelf welke stappen je moet nemen en welke gegevens je moet aanleveren.

Naast de huurprijs van de woning heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water, warmte en elektra. Als je ook een parkeerplaats huurt, betaal je daar ook kosten voor.

Naast de huurprijs betaal je in Ravelijn ook servicekosten voor onder andere het onderhoud en schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten. Huur je een parkeerplaats? Dan betaal je daar ook servicekosten voor.

Wanneer één van de hoofdbewoners bij zijn/haar werkgever een tijdelijk contract heeft, is het noodzakelijk 2 maanden waarborgsom te betalen. Ook ZZP’ers dienen een borg van 2 maanden te betalen. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De waarborgsom krijg je terug wanneer je conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert bij einde van de huurperiode. Ook kan er tussentijds een verzoek worden ingedeeld voor het (gedeeltelijk) terugbetalen van de waarborgsom naar aanleiding van veranderingen in jouw persoonlijke situatie. Heb je een specifieke werksituatie waar je meer over wil weten? Neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Een eventuele waarborgsom moet betaald zijn vóór de sleuteloverdracht.

Nee, je kunt geen huursubsidie aanvragen. De huurprijzen van de woningen vallen in vrije sector huursegment. 

Op de homepagina van deze website is een planning weergegeven waarop staat aangegeven wanneer de verwachte opleverprognose is. Naar verwachting worden de woningen in het najaar van 2024 opgeleverd. Echter kan het oplevermoment door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of later aanleggen van de elektravoorzieningen door de gemeente. Een eerdere oplevering is natuurlijk ook mogelijk. We houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer je van je huidige woning de huur opzegt of deze verkoopt.

a.s.r. real estate is de vastgoedmanager van de huurwoningen in Wonderwoods. a.s.r real estate beheert de woningen namens het ASR Dutch Core Residential Fund. Kijk voor meer informatie over a.s.r. real estate hier

In en om de woning

Het gebouw wordt verwarmd en (deels) gekoeld door een Warmte-Koude Opslag (WKO). De WKO-bronnen met aardwarmte- en koude liggen diep onder de grond en slaan zowel warmte als koude op. 

In de appartementen van Ravelijn komt een warmteterugwinningsventilatie (WTW). Dit ventilatiesysteem zorg ervoor dat in de woning de lucht wordt gefilterd en er altijd een gezond binnenklimaat in de woning heerst. Verse lucht wordt van buiten naar binnen aangezogen. De oude lucht wordt via een ander circuit van binnen naar buiten getransporteerd. Ook gebruikt de WTW-installatie de warmte van de af te voeren lucht voor het opwarmen van de aan te voeren lucht. Dit zorgt voor een gunstig effect op het energieverbruik en wooncomfort.  

De woningen hebben een luxe afgewerkte keuken met een combimagnetron, inductiekookplaat, koel-vriescombinatie, afzuigkap en vaatwasser van ATAG. In de interactieve woningzoeker kun je ten tijde van de start verhuur zien welke keuken er geplaatst wordt. Dit zie je in het document 'keukenleaflet'.

De badkamer heeft een luxe afwerking met een wastafel en een elektrische designradiator. De twee-, drie- en vierkamerappartementen hebben een glazen douchewand met draaideur. De Friendswoningen hebben een rechte douchewand. Op de verhuurtekeningen staan de exacte afmetingen van de badkamer.

Alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een badkamer met modern sanitair. Het is niet mogelijk hier persoonlijke keuzes te maken.

Het is niet toegestaan de indeling van de woning te wijzigen.

Alle appartementen zijn voorzien van een laminaatvloer. De laminaatvloer is onderdeel van het gehuurde en mag niet verwijderd en/of aangepast worden. Dit geldt ook voor de plinten op de vloer en tegen de wand.

De wanden van het toilet worden betegeld tot een hoogte van circa 1.200mm boven de vloer en daarboven voorzien van structuurspuitwerk. De wanden van de badkamer worden betegeld tot aan het plafond. De overige wanden in het appartement worden, met uitzondering van de meterkast en technische berging, sausklaar afgewerkt.

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten. Dus je mag de wanden een eigen (lichte) kleur geven. Houd er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Iedere woning heeft een technische ruimte/bergruimte in de woning. Bekjk hiervoor de verhuurtekeningen.

De huurappartementen hebben geen eigen berging buiten de woning.

De appartementen beschikken over een videofoon intercominstallatie (spreek-luisterverbinding inclusief beeldcamera). 

Ravelijn heeft 2 liften. Het interieur van de liften wordt voorzien van een spiegel, aluminium leuning en opklapbare zitting.  
De binnenwerkse afmetingen van de liften zijn respectievelijk circa 1,10 x 2,1 m [bxd] en 2,2 m hoog. De toegang naar de lift heeft een opening van 0,9 x 2,1 m [bxh].

Op het dak van Ravelijn komen zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. De opbrengst van deze panelen wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen van het gebouw, zoals de stroom voor de liften, verlichting in gangen, automatische deuren etc. Hierdoor zijn de servicekosten lager dan zonder de zonnepanelen.

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) zegt iets over het verbruik van energie van een gebouw. Hoe energiezuiniger een gebouw, hoe lager de EPC-waarde. Voor alle woningen in Ravelijn is de EPC niet hoger dan 0,4. 

Aan de achterzijde van het gebouw bevinden zich 20 parkeerplaatsen. Deze zijn bestemd voor de verhuur en gekoppeld aan een huisnummer. In de woningzoeker zie je ten tijde van de start verhuur om welke woningen dit gaat. De in- en uitrit van de parkeerplaats is bereikbaar via de Johan van Soesdijkstraat. 

Gemeente Diemen geeft aan dat het niet mogelijk is om een parkeervergunning aan te vragen om op straat te parkeren. Als huurder van Ravelijn heb je wel de mogelijkheid om bezoekers via de bezoekersregeling op straat te laten parkeren. 

Fietsen worden in de gezamenlijke fietsenstalling gestald. De gezamenlijke fietsenstalling bevindt zich op de begane grond van het woongebouw en is via een afsluitbare loopdeur naast de entree toegankelijk. De gezamenlijke fietsenstalling wordt voorzien van 13 afsluitbare laadpunten voor elektrische fietsen. Er is geen gezamenlijke fietsenstalling of opstelplaats voor bakfietsen of scooters.

In Ravelijn is geen aparte ruimte gereserveerd voor scootmobielen.

Huurvoorwaarden en inkomensvereisten

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er huurvoorwaarden met inkomenscriteria opgesteld. Je leest hier meer over in het document 'huurvoorwaarden'. Dit document staat op de pagina Downloads.

Je huurt voor minimaal één jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand. 

De personen die als huurder in het huurcontract vermeld staan, mogen in de huurwoning wonen. 

Wij verhuren niet aan studenten, tenzij je voldoet aan de huurvoorwaarden en inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Als ondernemer kan je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de huurvoorwaarden en inkomenscriteria voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als je jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.
Als ondernemer moet je direct na het sluiten van de huurovereenkomst een waarborgsom van 2 maanden kale huur tezamen met de eerste maand huur betalen middels een iDealverzoek. 

Indien je een tijdelijk dienstverband hebt (korter dan een jaar), kun je in beginsel geen woning huren bij a.s.r. real estate. We kunnen wel bekijken óf en onder welke voorwaarden verhuur eventueel wel wordt toegestaan. Neem hiervoor contact op met de verhuurmakelaar. 

Ja, dat kan in één van de 10 Friendswoningen. Hier deel je de woonkamer, de keuken én de huur, maar heb je wel je eigen slaap- en badkamer. De andere woningen in Ravelijn kun je niet samen met een vriend(in), broer of zus huren. 

a.s.r. real estate heeft de ambitie om bij te dragen aan goede en voldoende huisvesting van 55+'ers en de doorstroming op de woningmakrt te bevorderen. In Ravelijn zal a.s.r. real estate bij de toewijzing van de vrije sector huurwoningen de leeftijdsgroep 55+ voorrang verlenen.

 Op de inkomensverklaring van de Belastingdienst staat het totaal van je jaarinkomen vermeld. Upload daarbij alle werkgeversverklaringen en loonstroken.

Voor het berekenen van jouw bruto jaarinkomen ga je uit van je maandinkomen x 12, tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand bij op. 

Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 5% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Dit geldt voor de kandidaten die jonger zijn dan 55 jaar. Voor 55+'ers wordt 10% gehanteerd. Naast het eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Het is niet toegestaan om een woning te huren met garantstelling van iemand die niet woonachtig is in de woning en waarmee je geen duurzaam huishouden voert.

Inschrijven

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van uw gegevens kunnen wij je sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kan je alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij jou, zowel digitaal als persoonlijk. 

Je hoeft geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten te betalen. Na het ondertekenen van de huurovereenkomst moet je de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom overmaken via een iDeal betaalverzoek. Een waarborgsom wordt alleen gevraagd als je zelfstandig ondernemer bent, voor bepaalde tijd in loondienst bent of in het geval van afwijkende situaties.

In overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen verwerken we verwerken je persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen. Meer weten? Lees dan ons privacystatement op deze website.

Indien je zelf persoonlijke documenten moet uploaden, verzoeken wij je alle documenten 'KOPIE plus d.d. [huidige datum] t.b.v. huurwoning [naam project]' te vermelden. Haal tevens jouw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, uittreksel inkomensbelasting, etc.). We vragen je alleen documenten toe te sturen die op jouw werk- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF. Het aanleveren van documenten via e-mail of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek persoonsnummer dat in de eerste plaats bedoeld is voor het contact tussen burgers en de overheid. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald. Met het BSN kan gemakkelijk een koppeling worden gemaakt tussen informatie uit verschillende bestanden. Onzorgvuldig gebruik van het BSN brengt daarom privacyrisico’s met zich mee. Bijvoorbeeld misbruik van persoonsgegevens en identiteitsfraude. Zorg er dus voor dat u uw BSN onleesbaar maakt. Zo voorkomt u onnodige verspreiding van uw BSN.

Om je inschrijving voor een huurwoning te controleren, maken wij gebruik van de App MyQii. Dit is een online omgeving waar je veilig jouw persoonsgegevens verzamelt. Denk aan gegevens van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Wij bekijken je gegevens om te zien of je aan de huurvoorwaarden voldoet voor het huren van een appartement. Lees meer hierover in het document 'Huurvoorwaarden' bij de downloads op de website. 

MyQii is kosteloos voor jou als woningzoekende. Download de App MyQii gratis in de Google Play Store of Apple App Store.

Qii heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw (persoons)gegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Wil je meer weten over deze maatregelen? Lees hier meer over in de privacyverklaring van MyQii.

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je de afgelopen twee jaar Belastingaangifte gedaan? Dan kan je MyQii ook gebruiken voor het inschrijven voor een woning. Bestaat je onderneming korter dan 2 jaar bestaat, maar het voldoet je inkomen wel? Neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Voor het inschrijven met de app MyQii moet je in het bezit zijn van een DigiD. Bezit je deze niet en ben je een expat? Lees hier hoe je als expat een DigiD kunt aanvragen.

Het is mogelijk om ter voorbereiding alvast de MyQii app te downloaden via de Apple App store of Google Play, maar inloggen in MyQii kan pas nadat de verhuur is gestart. Het online inschrijfformulier op de website van het project toont vanaf dat moment de activatiecode waarmee je kunt inloggen in MyQii.

De MyQii-app is alleen beschikbaar in de Nederlandse App store of Google Play store. In de instellingen van de App store of Google Play store kun je het land of de regio wijzigen. Let op dat het wijzigen van deze instellingen tot meerdere werkdagen kan duren. Lees hier de uitleg van Qii.

Deze pagina legt uit welke stappen je in de MyQii app doorloopt tijdens je inschrijving (For the explanations in English click here). Kijk hier voor de meest gestelde vragen en mogelijke oplossingen. Of neem contact op via het contactformulier van Qii zodat een medewerker van Qii je kan helpen.  

Verhuurprocedure

We maken gebruik van een toewijzingsmodule die toeziet op het naleven van de juiste toewijzingscriteria per woning. De toewijzingsmodule selecteert random kandidaten die voldoen aan de inkomenscriteria. Indien meerdere huurders gelijke voorkeur voor een woning hebben gegeven én voldoen aan de inkomenstoets, wordt er door de toewijzingsmodule random geloot welke kandidaat (als eerste) de woning krijgt toegewezen. Dit is dus een willekeurige loting verricht door de toewijzingsmodule. 

Nee, je kunt geen optie nemen. Je krijgt van ons een optie op een woning aangeboden. Dit gebeurt via e-mail nadat je jouw inschrijving hebt voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens jouw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan hopen we je een huurovereenkomst voor een woning van één van jouw voorkeuren te kunnen aanbieden.

Wij proberen om binnen drie werkdagen na de sluiting van de inschrijfmogelijkheid te laten weten of we een woning (voorlopig) aan jou kunnen toewijzen. 

Indien je een woning hebt toegewezen gekregen, maar nog geen huurovereenkomst hebt getekend dan kun je de toegewezen woning alsnog afwijzen. Heb je echter de de huurovereenkomst getekend dan kun je niet meer kosteloos de woning annuleren en verzoeken wij contact op te nemen met de verhuurmakelaar.

Er zijn geen vragen gevonden.